Μύγες αντιμετώπιση…Πως να απαλλαγείτε απο τις μύγες οριστικά!

μύγες αντιμετώπιση

Αντιμετώπιση προβλημάτων με μύγες.Αντιμετωπίζουμε τη μύγα σε όλα τα στάδια της(ενήλικες μύγες και προνύμφες).Ουσιαστική αντιμετώπιση μύγας σε χαμηλές τιμες.

Η οικιακή μύγα (Musca domestica Linnaeus, 1758) είναι έντομο της τάξης των δίπτερων και κατατάσσεται στην οικογένεια Muscidae. Στην Ευρώπη το γένος Musca εκπροσωπείται από δώδεκα είδη.Στην Ελλάδα συναντούμε εκτός την οικιακή μύγα τα είδη Musca autumnalis,Musca larviparaMusca osiris,Musca tempestiva.

Μπορεί να αναπαράγεται με εξαιρετική ευκολία τόσο εξαιτίας της ικανότητάς της να εναποθέτει αυγά στο εσωτερικό οποιουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το οποίο αποσυντίθεται, τόσο όσο και χάρη στην ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι προ νύμφες και γίνονται ενήλικες, με τη σειρά τους ικανές να αναπαραχθούν: περίπου 10 μέρες. Η διάρκεια ζωής της υπό άριστες διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες είναι 8-10 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να εναποθέσει έως και 1000 αυγά (150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες).

Στα πιο ψυχρά κλίματα, οι μύγες επιβιώνουν μόνο αν συμβιώνουν με τον άνθρωπο. Έχουν την τάση να συνενώνονται και καθίσταται δύσκολο να τις πιάσει κανείς. Είναι ικανές να μεταφέρουν πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον τύφο, τη χολέρα, τη σαλμονέλα, τη σιγκέλωση, τον άνθρακα, μολύνσεις των ματιών και ενδοπαρασιτικούς σκώληκες. Στις φτωχότερες χώρες κάτω από ανεπαρκείς υγειονομικές συνθήκες, οι μύγες βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους μεταφορείς ασθενειών. Ορισμένα στελέχη έχουν αναπτύξει αντίσταση σε κοινά εντομοκτόνα.

Η οικιακή μύγα τρέφεται με υγρά ή ημι-υγρά πέρα από τα στερεά οργανικά υλικά που προεπεξεργάζεται με το σάλιο ή τον εμετό της. Λόγω της μεγάλης ποσότητας τροφής την οποία προσλαμβάνει ημερησίως, αφήνει περιττώματα σχεδόν συνεχόμενα και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθιστά αυτό το έντομο φορέα επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών και πολύ επικίνδυνο.(Πηγή: wikipedia οικιακή μύγα)

Η αντιμετώπιση της μύγας γίνεται τόσο με μηχανικούς όσο και με χημικούς τρόπους.

Χημική καταπολέμηση μύγας: Γίνεται με τη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων(πυρεθροειδή και πυρεθρίνες) με τη μέθοδο του ψεκασμόυ με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως κατα την περίοδο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου όπου και παρατηρείτε εντονότερο πρόβλημα.Η εφαρμογή γίνεται σε εξωτερικούς τοίχους,κάδους σκουπιδίων,σε μέρη που ζούν κατοικίδια καθώς και σε μέρη που μπορεί να κρύβονται και να αναπαράγονται οι μύγες.

Άλλη μέθοδος αντιμετώπισης είναι με επίχρισμα έτοιμων εντομοκτόνων σκευασμάτων τόσο σε κρυφά μέρη καθώς και σε φανερά μέρη που τα ”βλέπει” ο ήλιος.Το επίχρισμα μπορεί επίσης να γίνει πάνω σε κομμάτια ξύλου ή χαρτονιού και να κρεμαστεί σε μέρη που είναι εστίες μυγών.Παρόμοια μέθοδος αντιμετώπισης των μυγών είναι η χρήση εντομοκτόνου σε μορφή κόκκων.Το δόλωμα τοποθετείται σε μικρά μπολάκια και πιατάκια και αφήνεται στο χώρο που υπάρχει το πρόβλημα.

Μηχανικη καταπολέμηση μύγας:

  • Ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με πλέγμα υψηλής τάσης(για χρήση σε εξωτερικούς χώρους) και ηλεκτρικές εντομοπαγίδες κόλλας για χρήση στη βιομηχανία ποτών και τροφίμων,σε επαγγελματικούς χώρους(συμβατές με συστήματα HAACP).

  • Οικολογικές παγίδες με τροφοελκυστικό δόλωμα και νερό οι οποίες προσελκύουν τις μύγες στο εσωτερικό τους με αποτέλεσμα τον πνιγμό τους.Οι συγκεκριμένες παγίδες έχουν τη δυνατότητα σύλληψης αρκετά μεγάλου πληθυσμού μύγας.

  • Ταινίες εμποτισμένες με τροφοελκυστικό και κόλλα με αποτέλεσμα οι μύγες που κάθονται πάνω τους να παγιδεύονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.