Κατσαρίδες αντιμετώπιση.Απολύμανση για κατσαρίδες.

κατσαρίδες αντιμετώπιση,απολυμανσεις αθηνα,απολυμανσεις,
Κατσαρίδες αντιμετώπιση στην Αθήνα

Κατσαρίδες αντιμετώπιση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου είκοσι είδη κατσαρίδων τρία όμως είναι αυτά που συναντάμε συχνότερα τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε οικιακούς χώρους.Εφόσον αναγνωρίσουμε το είδος η αντιμετώπιση στις κατσαρίδες είναι πολύ εύκολη και με σίγουρα αποτελέσματα.

  • Γερμανική κατσαρίδα(Blatella germanica):Γνωστό και ως ψιλό κατσαριδάκι καθώς δεν ξεπερνάει το 1,5cm,με χρώμα καφέ ή ανοιχτό καφέ και δύο σκούρες γραμμές στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.Αναζητεί θερμά μέρη με υγρασία τα οποία βρίσκονται κοντά σε πηγές τροφίμων και γι’αυτο συχνότερα το συναντάμε σε κουζίνες.Η γερμανική κατσαρίδα είναι το πιο παραγωγικό είδος καθώς παράγει 4 με 8 ωοσάκους κατά τη διάρκεια της ζωής της που ο καθένας περιέχει 30-48 αυγά.Οι θηλυκές κατσαρίδες αναπαράγουν καθ όλη τη διάρκεια του έτους και έχουν προσδόκιμο ζωής έως 12 μήνες ενώ οι αρσενικές ζούνε λιγότερο.
  • Αμερικάνικη κατσαρίδα(Periplaneta americana):Γνωστή και ως η κατσαρίδα των φρεατίων καθώς την συναντάμε σε βόθρους,αποχετεύσεις,υπόγεια,φρεάτια όπου οι συνθήκες είναι σκοτεινές και υγρές.Το μήκος της ενήλικης κατσαρίδας είναι 2,5 με 5,5cm και το χρώμα της είναι καφέ-κόκκινο.Και η αρσενική και η θηλυκή κατσαρίδα έχουν το ίδιο μέγεθος και ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος να τις ξεχωρίσει είναι τα φτερά τους.Στη θηλυκή τα φτερά έχουν το μέγεθος του σώματος ενώ στο αρσενικό εξέχουν του σώματος.Όταν νιώσουν ότι απειλούνται πετάνε η τρέχουν.Έχουν διάρκεια ζωής έως και 1,5 έτος.
  • Ανατολική κατσαρίδα(Blatta orientalis):Την συναντάμε σε πολύ υγρά μέρη όπως υπόγεια,κελάρια,μέσα σε σωλήνες,νεροχύτες,μέσα σε σχισμές τοίχων και πατωμάτων και κάτω από οικοσκευές(πλυντήρια,ψυγεία κ.α).Το μήκος της είναι 2,5 με 3,5cm και το χρώμα τους είναι σκούρο καφέ προς το μαύρο.Έχουν φτερά αλλά δεν μπορούν να πετάξουν. 

Καλέστε την Pest Protection για αντιμετώπιση στις κατσαρίδες.

Όλα τα είδη των κατσαρίδων είναι φορείς ασθενειών όπως η δυσεντερία,η σαλμονέλα,η γαστρεντερίτιδα καθώς και αλλεργιών από τα περιττώματα τους.Μολύνουν τα μέρη τα οποία έρχονται σε επαφή ή τα μέρη που αφήνουν τα περιττώματα τους.

Η καταπολέμηση τους πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες για να επιτευχθούν άριστα αποτελέσματα.Ο κάθε χώρος απαιτεί το ανάλογο σκεύασμα και την ανάλογη τεχνική.Συχνά η προσπάθεια να αντιμετωπίσει ο καθένας μονός του το πρόβλημα δεν αποφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και πολλές φορές το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από το να απευθυνόταν εξ’αρχής σε ένα εξειδιεκευμένο συνεργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.